
- SURSTRÖMMINGSRECEPT -
Klassisk eller som
spännande tapas
Surströmmings- klämma
Mannerströms Surströmmingslåda
SURSTRÖMMINGSTORN
ÖPPEN SURSTRÖMMINGSKLÄMMA Á LA MADSEN
SURSTRÖMMINGSGLASS EN SMAKSENSATION - VÅGAR DU??
Fylld champinjonhatt
Ägg i kokott
Liten råraka
Knaprig ost
Baconlindad strömming
"Det är dags att våga använda surströmming även i det moderna köket. Se den som en spännande smaksättare och låt den bjuda upp till dans med andra ingredienser och uppnå ett kulinariskt lustspel i ditt kök" Michael Svensson, Matlagande sommelier, numera Riksdagsledamot. |
![]() |
HAR DU ETT EGET FAVORITRECEPT?
Vill du dela med dig av ditt eget recept med surströmming som ingrediens?Skicka då in ditt bidrag till info@salteriet.se


GRUNDRECEPT
Surströmming tas direkt ur burken och äts med kokt (mandel-)potatis, och hackad lök.
Surströmming tas direkt ur burken och äts med kokt (mandel-)potatis, och hackad lök.


Klassiska tillval
rödlök, purjolök, gräddfil/crème fraiche, tomater, dill, lingonsylt, tunnbröd (hårt), tunnbröd (mjukt), hårdost (lagrad), smör, messmör, grädde.
rödlök, purjolök, gräddfil/crème fraiche, tomater, dill, lingonsylt, tunnbröd (hårt), tunnbröd (mjukt), hårdost (lagrad), smör, messmör, grädde.
