Skip to main content

Surströmmingsfilé

En produkt som kommit för att stanna

Surströmmingsfilé

Minst lika gott som hel strömming!

Som med så mycket annat här i livet ska surströmming upplevas på rätt sätt i rätt sammanhang. Sommarkväll, solnedgång, surströmmingsskiva med goda vänner, grabbträffen, tjejmiddagen…

Det är ingen tvekan om att surströmmingsfilé är en produkt som kommit för att stanna. De yngre generationerna vill att det ska vara smidigare att äta och är inte så förtjusta i att sitta och rensa. Under flera år ansåg kännarna att smaken på filé inte var lika god som på hel strömming, men våra skickliga Saltmästare har de senaste åren utvecklat en beredningsmetod som gör att vår filé får minst lika goda omdömen i alla tester som vår helströmming.

Salteriet-strömmingsfile

Vilken strömming

smakar bäst?

Som med all annan mat är detta så klart en högst personlig fråga.

Många hängivna surströmmingsvänner hävdar att strömmingen ska lagras minst ett år eller mer innan den skall ätas. Först då är den riktigt mogen. Andra tycker att filé smakar bäst – och inte minst är smidigast att äta. Andra föredrar honor med rom, några vill ha den med markerad sälta o s v. Självklart finns det inget rätt eller fel. Det enda rätta är att själv prova sig fram och hitta sin favorit.

en Svensk kulturskatt