Skip to main content
FÖRSLAG TILL INGREDIENSER
  • 60 gram smör
  • 1 skiva(or) tunnbröd, mjukt
  • 1 skiva(or) tunnbröd, hårt
  • 1,5 dl vinägrettsås
  • 40 gram bladpersilja
  • 1 st tomat(er)
  • 400 gram crème fraiche
  • 40 gram dill, hackad
  • 10 gram persilja, finhackad
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 12 st mandelpotatis
  • 24 st surströmmingsfilé(er)
  • 20 gram dill
GÖR SÅ HÄR (Receptet avser 4 portioner)

1.
Hacka fem av de sex surströmmings-filéerna. Koka och skiva mandelpotatisen.

2.
Blanda den hackade surströmmingen med potatis, rödlök, persilja och vinägrett till en röra.

3.
Använd ett runt mått för att stansa ut fyra rundlar av mjukt tunnbröd. Fyll måttet med röran så att det blir cirka 6 cm höga torn. Placera slutligen tornet på en hård tunnbrödsskiva.

4.
Lägg tornet i mitten av en tallrik, garnera med en ros av den sjätte filén och en dillkvist.

5.
Blanda finhackad dill och cremé fraiche, garnera tallriken med några klickar av dillcrèmefraîchen, rödlök och tomat.

(Receptet kommer från Berns)