- Surströmming
- Mandelpotatis
- Tunnbröd (mjukt/hårt)
- Tomater, skivade
- Gul lök, hackad
- Rödlök, hackad
- Purjolök
- Dill
- Gräddfil/Crème fraiche
- Lingonsylt (rårörda) alt. äppelmos
- Vinägrett
- Smör el. margarin
GÖR SÅ HÄR
Tvätta/borsta potatis. Hacka tomater. Skala och finhacka lök. Finhacka dill. Filéa strömmingen och skär ev. i bitar.
Koka potatisen (med skal) i 10-12 minuter. Mandelpotatis kokar lätt sönder.
Duka upp ingredienserna på olika fat. Låt gästerna göra egna tunnbrödsklämmor.
Det här kan gästerna göra själva:
Smöra tunnbrödet. Skiva potatisen tunt och lägga på brödet. Skära små bitar av strömmingsfilén och sprida ut den på brödet. Toppa med lök och övriga ingredienser efter tycke och smak.